Pšenična, speltna, ječmena trava i u vašoj kuhinji!

Kako sam već opisala u prethodnom članku jednostavan postupak klijanja u vrećici, sada želim da Vam opišem, korak po korak, kako da imate svežu pšeničnu travu u kuhinji – živu travu koju možete koristiti za cedjenje soka ili za zelene kašaste sokove. Potreban pribor je jedna plitka posuda za sadnju, koja je perforirana na dnu, kako bi obezbedili oticanje viška vode. To može da bude i najobičnija plitka tacna, koju ste izbušili  ili specijalne plitke […]

Klijanje u vrećici – korak po korak

Klijanje zrna pšenice, spelte ili ječma za uzgoj trave u vrećici za mleko  kao i klijanje mahunarki i semenki veoma je jednostavno. Opisaću ovaj postupak korak po korak. Bez obzira šta želite da naklijate – žitarice, semenke ili mahunarke, prvi korak uvek je isti: Nabavite organsko žito/speltu ili ječam u radnji zdrave hrane; Količinu od cca 1/3 šolje potopite u posudu da čistom vodom preko noći Ujutru isperite zrna u cediljki pod mlazom vode nad […]