Jedini potpuno prirodni proizvodi bez ikakvih aditiva – GreenEnergy

Green Energy liofilizovani prah soka spelte i ječma, kao i liofilizovani prah speltne i ječmene trave potpuno su prirodni proizvodi, bez ikakvih dodataka, što je jasno naznačeno na etiketi i što je verifikovano deklaracijom Zavoda za javno zdravlje Valjevo koji vrši kontrolu proizvoda.

Zašto ovo ističem? Liofilizovani prah od speltne i ječmene trave, a još više liofilizovani sok od speltne i ječmene trave u svom prirodnom stanju, bez aditiva, ima osobinu da se zgrušava, što otežava punjenje praznih vegan kapsula.

Zato se u pojedinim proizvodima od lifilizovane speltne i ječmene trave može naći i maltodekstrin, a što mora biti naznačeno i na pakovanju.

Šta je maltodesktrin?

Maltodekstrin se nalazi na listi sastojaka mnogih prehrambenih proizvoda. Možda ste se pitali šta je to. Da li je bezbedan? Maltodekstrini su lako svarljivi ugljeni hidrati napravljeni od prirodnog kukuruznog skroba. Skrob se kuva, a zatim se koriste kiseline i/ili enzimi da bi se razbili skrob na manje polimere (proces sličan onom koji telo koristi za varenje ugljenih hidrata). Maltodekstrini se ne prave od ili ne sadrže proizvode od ječma. Maltodekstrini su polimeri dekstroze (ponekad označeni kao “polimeri glukoze”).

Maltodekstrin ne sadrži značajne količine proteina, masti ili vlakana. Maltodekstrini na bazi kukuruza su bezbedni za pacijente sa celijakijom jer ne sadrže proteine iz pšenice, ječma, ovsa ili raži. Međutim, mogu izazvati reakcije kod osoba koje su alergične na kukuruz. S obzirom da je veći deo kukuruza genetski modifikovan, ili da sadrži genetski modifikovane fragmente, maltodekstrini mogu sadržati GM fragmente, osim ako proizvod nije sertifikovan organski. Za dijabetičare, glikemijski indeks maltodekstrina smatra se metabolički ekvivalentnim glukozi (dekstrozi). Drugim rečima, ekvivalentan je šećeru, ali nije tako sladak.

Zašto se koristi?
Lako je svarljiv
Praktičan izvor energije
Sadrži otprilike 4 kalorije po gramu
Rastvorljiv je u hladnoj vodi
Ima nizak ili nimalo slatkast ukus
Pomaže u proizvodnji mnogih tečnih i sušenih prehrambenih proizvoda.
Mnoge marke sojinog mleka sadrže maltodekstrin, čak i marke iz prodavnica zdrave hrane, ali takođe i proizvodi od liofilizovane ječmene i speltne trave!!! Zato pažljivo pročitajte listu sastojaka vašeg omiljenog sojinog mleka ili prirodnog dodatka ishrani.
Maltodekstrini i čvrsti kukuruzni sirup su smeše glukoznih polimera dobijene kontrolisanom depolimerizacijom kukuruznog skroba. Najčešće se kategorizuju prema dekstrozoj ekvivalentnosti (DE). DE je mera redukcionog dejstva u poređenju sa standardnom dekstrozom od 100. Što je veći DE, veći je stepen depolimerizacije skroba, što rezultuje manjom prosečnom veličinom polimera. Maltodekstrini su odlični za izgradnju čvrstih materija za standardne i niskomasne proizvode. Efikasni su pomoćni sredstva za sušenje raspršivanjem za arome, voćne sokove i druge proizvode koji se teže suše. Takođe su lako svarljivi ugljeni hidrati za prehrambene napitke.

Uz ostalo, maltodekstrin u proizvodima od liofilizovane speltne i ječmene trave, a naročito soka, ima i funkciju konzervansa, kako bi se obezbedio duži rok trajanja na policama prodavnica. Još jedno dobro svojstvo Maltodekstrina (sa stanovišta proizvođača proizvoda od speltne i ječmene trave) je to da je njegova cena u poređenju sa cenom proizvodnje i dobijanja leiofilizovanog soka znatno niža, tako  da i mala količina maltodekstrina u proizvodima obezbeđuje veću zaradu za proizvođača, ali ako ste potročač – konzument ovih proizvoda, ovo svakako može da bude loša vest; Zato, čitajte pažljivo deklaraciju kada kupujete proizvode da bi ste imali pune benefite od konzumacije organskog liofilizovanog praha od soka!

Budući da je maltodekstrin prah bele boje, kada se pomeša sa zelenim prahom od liofilizovane trave, može da utiče na intenzitet zelene boje praha, a rešenje za to često su neprovidne – obojene kapsule.

Naravno, kapsule treba da budu vegan, inače to mogu biti kapsule napravljene od goveđeg ili svinjskog želetina, a što svakako nije prigodno za vegetarijance, vegane i osobe koje poste!

 

admin

Prenosim vam originalni post Olgice Božinović sa FB grupe “Celerov sok”:

Prah soka ječmene trave, koji je bez glutena, izvlači teške metale kao što je živa iz vaše jetre, slezine, crevnog trakta, pankreasa i reproduktivnog sistema. To je jedna od pet ključnih namirnica u Medicinski Medijum u detoksu od teških metala protokolu i radi u tandemu sa ostala četiri sastojka za uklanjanje toksičnih teških metala iz tela. Toksični teški metali izazivaju ili doprinose ADHD-u, zavisnosti, ekcemu, psorijazi, anksioznosti, depresiji, bipolarnom poremećaju, problemima sa pamćenjem, problemima koncentracije, moždanoj magli, OKP-u, poremećajima raspoloženja, MS, Parkinsonovoj bolesti i mnogim drugim simptomima i stanjima.

Sok od ječmene trave u prahu sadrži fitonutrijente koji hrane jetru, a istovremeno joj omogućavaju da detoksifikuje desetine toksina i otrova koje ste nasledili iz prošlosti i kojima ste izloženi u sadašnjem trenutku. Takođe sadrži specifične alkaloide koji pomažu u sprečavanju atrofije štitne žlezde.

Sok od ječmene trave u prahu sprečava patogene kao što su Epstein-Barr, Herpes Zoster i druge da se hrane svojom omiljenom hranom, poput toksičnih teških metala. To znači da ovaj prah od soka može pomoći svim simptomima i stanjima uzrokovanim patogenima, uključujući autoimune poremećaje, ekcem, lajmsku bolest, lupus, multiplu sklerozu, lupus i mnoge druge.

Kako se koristi:

Važno je da dobijete prah od soka ječmene trave. Postoji uobičajena zabluda da sok od ječmene trave u prahu sadrži gluten, ali je zapravo bez glutena (za razliku od zrna ječma koje sadrže gluten).

Prah od soka ječmene trave može se uzimati u prahu ili kao kapsule. Može se dodati u Smuti za detoksikaciju teških metala ili mešati u kokosovu vodu, sokove, druge smutije ili vodu. Takođe možete posipati sok od ječmene trave u prahu preko porcija sa voćem.

Za više informacija o tome kako da koristite sok od ječmene trave u prahu i druge suplemente, uključujući predložene doze, možete pročitati u knjizi Čišćenje Organizma.

Izvor: https://www.facebook.com/celerovsok.rs

Matični sok speltne i ječmene trave

Organski gajena speltna i ječmena trava na poljporivrednom gazdinstvu u Valjevu sada se liofilizuje i distribuira pod novim brendom – Green energy;  Svi proizvodi se kontrolišu u Zavodu za zaštitu zdravlja, njihova upotreba je odobrena i preporučena 🙂

Predstavljam vam potpuno novu web prodavnicu u kojoj možete poručiti sve njihove proizvode – liofilizovanu speltnu i ječmenu travu u prahu u pakovanjima od 25 i 50 gr, koji su idelani dodatak za pripremu vaših smoothie-a, kao i liofilizovanu ječmenu i speltnu travu u vegan kapsulama.

Dodatno, pripremili su i jedinstven proizvod – prirodni med sa liofilizovanim prahom, pogodan za vegetarijance i kao zdravi dodatak za decu.

Svi proizvodi se prodaju po proizvođačkim – najpovoljnijim cenama, a ceo proces proizvodnje od uzgoja trave hidroponski do žetve i liofilizacije je strogo kontrolisan.

Na web prodavnici možete poručiti proizvode pouzećem, postoji i mogućnost plaćanja karticom a takodje se možete raspitati i za mogućnost kupovine smrznutog, prirodnog soka.

Za pakete proizvoda spremili smo i poklon: set za kućni hidroponski uzgoj mikrobilja 🙂

 

 

Kako hidroponski gajiti speltnu i ječmenu travu?

Dajemo vam uputsvo kako da speltna i ječmena trava raste i u vašoj kuhinji – kako da hidroponski uzgajate mladu travu.

Za početak, nabavite kvalitetno, organsko seme spelte (krupnika) i ječma (najbolje od domaćih organskih proizvođača); Biće vam potrebna i plitka, perforirana posuda za gajenje u kompletu sa posudom u kojoj će biti voda (najbolje je u tu svrhu nabaviti poseban komplet) a dobro je da imate i namensku, upijajuću čistu hartiju, i možemo da počnemo sa ozelenjevanjem vaše kuhinje živom i zdravom hranom!

Klijanje speltne ili ječmene trave je lako i korisno za vaše telo. Iako je Ann Vigmor zagovarala klijanje pšenične trave na humusnoj podlozi, mi ćemo se pozabaviti hidroponskim uzgojem mlade trave. Seme je potrebno potopiti u vodu preko noći kako bi lakše proklijalo. Obloga semena treba da omekša kada se natopi, što olakšava rast. Potrebno je obezbediti dovoljno čiste vode u narednih 16 do 24 sata dok niču u posudi za uzgoj u hidroponskom sistemu. Bilo bi dobro da koristite bočicu za prskanje svakih nekoliko dana pre nego što ponovo zalijete mladice čistom vodom. Ovo posebno uzmite u obzir  ako ne koristite namenske posude koje su perforirane kako bi omogućile drenažu. Drenaža je neophodna da se izbegne pojava budji koja je nepoželjan pratioc uzgoja mlade trave, jer buđ na vlatima trave ne sme ući u sastav soka!

Semenke možete posejati na perforiranu posudu i preko specijalne hartije koja će pomoći da se spreči isušivanje semenki koje klijaju. Semenke će najbolje rasti u tamnom i toplom okruženju. Možete postaviti hartiju za klijanje i preko navlaženih semenki za postizanje idealnih uslova za porast klica. Oko četvrtg dana možete ukloniti hartiju koja je pokrivala smenke i trebalo bi da vidite poslužavnik za rast pun klica speltne trave visine oko 2,5 ili 3 cm

Pronađite sunčano – osvetljeno mesto kada su izdanci spelte visoki oko 2,5 cm – idealno bi bilo, prozorska daska, ovo je ključno za uzgoj trave bez budji.

Trava ne zahteva direktno svetlo sunca, tako da može da posluži i sijalica za uzgoj mikrobilja. U vremenskom periodu od 7 do 10 dana u dobrim i povoljnim uslovima, vaša trava će izgledati zelenije i brzo dostići visinu od 12 do 15 cm koja je idealna za žetvu i pripremu soka. Nabavite i makaze kako biste isecali travu što bliže površini rasta i uživajte u hidroponskom uzgoju i svežem soku!

 

 

Klijanje u vrećici – korak po korak

Klijanje zrna pšenice, spelte ili ječma za uzgoj trave u vrećici za mleko  kao i klijanje mahunarki i semenki veoma je jednostavno. Opisaću ovaj postupak korak po korak. Bez obzira šta želite da naklijate – žitarice, semenke ili mahunarke, prvi korak uvek je isti:
  • Nabavite organsko žito/speltu ili ječam u radnji zdrave hrane; Količinu od cca 1/3 šolje potopite u posudu da čistom vodom preko noći
  • Ujutru isperite zrna u cediljki pod mlazom vode nad sudoperom; vodu u kojoj su bile potapane semenke možete iskoristiti za zalivanje cveća ili začinskog bilja u saksijama.
  • Preručite sada zrna u vrećicu,  zatvorite je i okačite na prigodno mesto (najbolje iznad sudopere) tako da može da se ocedi višak vode a da u isto vreme zrna imaju dovoljno vazduha, odnosno da je obezbedjeno provetravanje kako ne bi došlo do buđanja usled velike količine vlage.
  •          Ispirajte pod mlazom vode nad sudoperom svako jutro i veče zrna u vrećici (ako je u prostoriji veoma toplo, možete i tri puta dnevno) – materijal je dovoljno porozan tako da je ispiranje omogućeno bez otvaranja vrećice;
  • Uskoro će se (za dva do maksimum tri dana) u vrećici pojaviti klice; kada su klice dužine oko 3 mm spremne su za jelo ili za setvu na podlozi, ako nameravate da gajite svoju pšeničnu/speltnu/ječmenu travu
Klice možete čuvati u frižideru i koristiti ih za posipanje po jelima, salatama, možete ih dehidrirati ili koristiti za pripremu sirovih slatkiša, jer je proklijala pšenica, zbog hemijskih promena koje su se desile u samom zrnu tokom klijanja u kojem je na ovaj način probuđen život, veoma slatka. Ili, dobijene klice možete dalje koristiti za setvu i uzgoj trave.