admin

Prenosim vam originalni post Olgice Božinović sa FB grupe “Celerov sok”:

Prah soka ječmene trave, koji je bez glutena, izvlači teške metale kao što je živa iz vaše jetre, slezine, crevnog trakta, pankreasa i reproduktivnog sistema. To je jedna od pet ključnih namirnica u Medicinski Medijum u detoksu od teških metala protokolu i radi u tandemu sa ostala četiri sastojka za uklanjanje toksičnih teških metala iz tela. Toksični teški metali izazivaju ili doprinose ADHD-u, zavisnosti, ekcemu, psorijazi, anksioznosti, depresiji, bipolarnom poremećaju, problemima sa pamćenjem, problemima koncentracije, moždanoj magli, OKP-u, poremećajima raspoloženja, MS, Parkinsonovoj bolesti i mnogim drugim simptomima i stanjima.

Sok od ječmene trave u prahu sadrži fitonutrijente koji hrane jetru, a istovremeno joj omogućavaju da detoksifikuje desetine toksina i otrova koje ste nasledili iz prošlosti i kojima ste izloženi u sadašnjem trenutku. Takođe sadrži specifične alkaloide koji pomažu u sprečavanju atrofije štitne žlezde.

Sok od ječmene trave u prahu sprečava patogene kao što su Epstein-Barr, Herpes Zoster i druge da se hrane svojom omiljenom hranom, poput toksičnih teških metala. To znači da ovaj prah od soka može pomoći svim simptomima i stanjima uzrokovanim patogenima, uključujući autoimune poremećaje, ekcem, lajmsku bolest, lupus, multiplu sklerozu, lupus i mnoge druge.

Kako se koristi:

Važno je da dobijete prah od soka ječmene trave. Postoji uobičajena zabluda da sok od ječmene trave u prahu sadrži gluten, ali je zapravo bez glutena (za razliku od zrna ječma koje sadrže gluten).

Prah od soka ječmene trave može se uzimati u prahu ili kao kapsule. Može se dodati u Smuti za detoksikaciju teških metala ili mešati u kokosovu vodu, sokove, druge smutije ili vodu. Takođe možete posipati sok od ječmene trave u prahu preko porcija sa voćem.

Za više informacija o tome kako da koristite sok od ječmene trave u prahu i druge suplemente, uključujući predložene doze, možete pročitati u knjizi Čišćenje Organizma.

Izvor: https://www.facebook.com/celerovsok.rs

Matični sok speltne i ječmene trave

Organski gajena speltna i ječmena trava na poljporivrednom gazdinstvu u Valjevu sada se liofilizuje i distribuira pod novim brendom – Green energy;  Svi proizvodi se kontrolišu u Zavodu za zaštitu zdravlja, njihova upotreba je odobrena i preporučena 🙂

Predstavljam vam potpuno novu web prodavnicu u kojoj možete poručiti sve njihove proizvode – liofilizovanu speltnu i ječmenu travu u prahu u pakovanjima od 25 i 50 gr, koji su idelani dodatak za pripremu vaših smoothie-a, kao i liofilizovanu ječmenu i speltnu travu u vegan kapsulama.

Dodatno, pripremili su i jedinstven proizvod – prirodni med sa liofilizovanim prahom, pogodan za vegetarijance i kao zdravi dodatak za decu.

Svi proizvodi se prodaju po proizvođačkim – najpovoljnijim cenama, a ceo proces proizvodnje od uzgoja trave hidroponski do žetve i liofilizacije je strogo kontrolisan.

Na web prodavnici možete poručiti proizvode pouzećem, postoji i mogućnost plaćanja karticom a takodje se možete raspitati i za mogućnost kupovine smrznutog, prirodnog soka.

Za pakete proizvoda spremili smo i poklon: set za kućni hidroponski uzgoj mikrobilja 🙂

 

 

Kako hidroponski gajiti speltnu i ječmenu travu?

Dajemo vam uputsvo kako da speltna i ječmena trava raste i u vašoj kuhinji – kako da hidroponski uzgajate mladu travu.

Za početak, nabavite kvalitetno, organsko seme spelte (krupnika) i ječma (najbolje od domaćih organskih proizvođača); Biće vam potrebna i plitka, perforirana posuda za gajenje u kompletu sa posudom u kojoj će biti voda (najbolje je u tu svrhu nabaviti poseban komplet) a dobro je da imate i namensku, upijajuću čistu hartiju, i možemo da počnemo sa ozelenjevanjem vaše kuhinje živom i zdravom hranom!

Klijanje speltne ili ječmene trave je lako i korisno za vaše telo. Iako je Ann Vigmor zagovarala klijanje pšenične trave na humusnoj podlozi, mi ćemo se pozabaviti hidroponskim uzgojem mlade trave. Seme je potrebno potopiti u vodu preko noći kako bi lakše proklijalo. Obloga semena treba da omekša kada se natopi, što olakšava rast. Potrebno je obezbediti dovoljno čiste vode u narednih 16 do 24 sata dok niču u posudi za uzgoj u hidroponskom sistemu. Bilo bi dobro da koristite bočicu za prskanje svakih nekoliko dana pre nego što ponovo zalijete mladice čistom vodom. Ovo posebno uzmite u obzir  ako ne koristite namenske posude koje su perforirane kako bi omogućile drenažu. Drenaža je neophodna da se izbegne pojava budji koja je nepoželjan pratioc uzgoja mlade trave, jer buđ na vlatima trave ne sme ući u sastav soka!

Semenke možete posejati na perforiranu posudu i preko specijalne hartije koja će pomoći da se spreči isušivanje semenki koje klijaju. Semenke će najbolje rasti u tamnom i toplom okruženju. Možete postaviti hartiju za klijanje i preko navlaženih semenki za postizanje idealnih uslova za porast klica. Oko četvrtg dana možete ukloniti hartiju koja je pokrivala smenke i trebalo bi da vidite poslužavnik za rast pun klica speltne trave visine oko 2,5 ili 3 cm

Pronađite sunčano – osvetljeno mesto kada su izdanci spelte visoki oko 2,5 cm – idealno bi bilo, prozorska daska, ovo je ključno za uzgoj trave bez budji.

Trava ne zahteva direktno svetlo sunca, tako da može da posluži i sijalica za uzgoj mikrobilja. U vremenskom periodu od 7 do 10 dana u dobrim i povoljnim uslovima, vaša trava će izgledati zelenije i brzo dostići visinu od 12 do 15 cm koja je idealna za žetvu i pripremu soka. Nabavite i makaze kako biste isecali travu što bliže površini rasta i uživajte u hidroponskom uzgoju i svežem soku!

 

 

Klijanje u vrećici – korak po korak

Klijanje zrna pšenice, spelte ili ječma za uzgoj trave u vrećici za mleko  kao i klijanje mahunarki i semenki veoma je jednostavno. Opisaću ovaj postupak korak po korak. Bez obzira šta želite da naklijate – žitarice, semenke ili mahunarke, prvi korak uvek je isti:
  • Nabavite organsko žito/speltu ili ječam u radnji zdrave hrane; Količinu od cca 1/3 šolje potopite u posudu da čistom vodom preko noći
  • Ujutru isperite zrna u cediljki pod mlazom vode nad sudoperom; vodu u kojoj su bile potapane semenke možete iskoristiti za zalivanje cveća ili začinskog bilja u saksijama.
  • Preručite sada zrna u vrećicu,  zatvorite je i okačite na prigodno mesto (najbolje iznad sudopere) tako da može da se ocedi višak vode a da u isto vreme zrna imaju dovoljno vazduha, odnosno da je obezbedjeno provetravanje kako ne bi došlo do buđanja usled velike količine vlage.
  •          Ispirajte pod mlazom vode nad sudoperom svako jutro i veče zrna u vrećici (ako je u prostoriji veoma toplo, možete i tri puta dnevno) – materijal je dovoljno porozan tako da je ispiranje omogućeno bez otvaranja vrećice;
  • Uskoro će se (za dva do maksimum tri dana) u vrećici pojaviti klice; kada su klice dužine oko 3 mm spremne su za jelo ili za setvu na podlozi, ako nameravate da gajite svoju pšeničnu/speltnu/ječmenu travu
Klice možete čuvati u frižideru i koristiti ih za posipanje po jelima, salatama, možete ih dehidrirati ili koristiti za pripremu sirovih slatkiša, jer je proklijala pšenica, zbog hemijskih promena koje su se desile u samom zrnu tokom klijanja u kojem je na ovaj način probuđen život, veoma slatka. Ili, dobijene klice možete dalje koristiti za setvu i uzgoj trave.